Wit

Wit

  • Ganzerik “Abbotswood”
  • Kleine Geitenbaard
  • Hortensia Annabelle
  • Pindakaasplant
  • Pluimhortensia
  • Spirea
Potentilla Fruticosa Abbotswood is een heesterganzerik met prachtige witte bloemen. Het is handig voor haagjes of groepjes planten. De heesterganzerik stelt weinig eisen aan zijn standplaats: een plekje in de zon of halfschaduw is goed en zorg voor een bodem die niet te nat is. Verder is dit een sterke plant die prima tegen een stootje kan en ook zeewind of luchtvervuiling is geen enkel probleem. Bloeit van Mei t/m Sept en goed winterhard. Groeit niet erg hard en snoei is amper nodig.
Kleine Geitenbaard Geen eigen foto, die komt nog Geitenbaard = Aruncus aethusifolius is de laagst blijvende geitenbaardsoort. Het plantje wordt ong 30 hoog en ik gebruik hem als bodembedekker langs een tuinpad in de schaduw. De opvallende bloei van Aruncus aethusifolius met witte pluimen valt in juni-augustus. De bloem lijkt wel wat op de bloei van een witte Astilbe (pluimspirea). In de herfst verkleurt hij mooi.
Hortensia Annabelle = Hydrangea arborescens (sneeuwbalhortensia). Bloeit Juli/Sept. Zon/halfschaduw. Hoogte 1,25mtr Snoeien in het voorjaar. Wij hebben een ijzerrooster erboven gehangen, waardoor de stelen groeien en als er zware regenval is ze niet helemaal in elkaar storten. Daarvoor buxus en een schapenhek geplaatst.
Pluimhortenisia = Hydrangea paniculata “grandiflora”. Bloeit wit daarna rose in Juli/Aug. Zon/halfschaduw. Om de grootste pluimen te krijgen in de lengte flink snoeien.
Filipendula Kamtschatica of Spirea. Bloeit Juli/Augustus met cremewitte bloemen die 40cm groot zijn. Deze prachtige plant wordt 200cm en kan tot -35 C verdragen. Liefst zonnige plek en goed doorlatende grond. Plantafstand is 33cm.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *