Wist je dit?

Wist je dit?

 

 1. Aconitum of Monnikskap
 2. Vleermuizenkastinfo.
 3. Hydrangea Arborescense of Hortensia Annabelle
 4. Potentilla of Ganzerik.
 5. Liriope of Leliegras .
 6. Laburnum of Gouden Regen .
 1. Aconitum of Monnikskap is een ontzettend giftige plant. De plant behoort tot één van de giftigste op aarde. Dit vond ik op het internet: “De plant bevat een grote hoeveelheid pseudaconitine. De inname van een paar druppels van de wortels van de plant kan verlammingsverschijnselen aan de hartspieren of van de ademhalingsspieren veroorzaken. Vervolgens volgt de dood. Ter dood veroordeelden kregen vroeger de giftige stof toegediend. Het is ook niet aan te raden om de plant beet te pakken. Het aanraken van de plant kan een lichte vergiftiging en blaren veroorzaken”. Oeps,ik heb deze plant al zo vaak aangeraakt en gesnoeid, geknipt, verpoot en er is nog nooit iets gebeurd…..Ook werd het gif vroeger gebruikt om wolven te doden. Er zijn nog veel meer verhalen rondom deze plant. Heel bijzonder.
 2. Vleermuizenkastinfo. We hebben een vleermuizenkast gekocht via Natuurmonumenten en die aan alle eisen voldoet aan de in Nederland vaak voorkomende vleermuizen. Ik zet hier ⇓ een linkje neer met interessante info en er zit ook tekening bij om deze ook zelf te maken.                   Vleermuizenkastinformatie en hoe te maken
 3. Hydrangea Arborescense of Hortensia Annabelle komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Ze werden vroeger door de indianen als pleister en bij nierproblemen gebruikt.

  Hortensia Annabelle
 4. Potentilla of Ganzerik. De blaadjes zijn een lekkernij voor ganzen, vandaar deze naam. De ganzerik behoort tot de rozenfamilie. Het wordt ook als krachtig medicijn gebruikt (geen idee voor welke aandoening), Potentilla komt van Potens en dit betekent kracht.

  Ganzerik
 5. Liriope Muscari of Leliegras! Deze prachtige planten hebben geen bemesting nodig! Nou, dat wist ik echt niet. Ik strooi ieder jaar 2x koemestkorrels in de tuin en potten en bakken. En laat deze prachtige plant hier nou niet blij mee zijn. Als dank kreeg ik dus na een aantal jaar geen bloemen meer, ondanks dat de pollen prachtig groeien. NIET DOEN dus. Op sommige websites staat van wel, maar dit klopt eht niet! Hopelijk dit jaar weer prachtige paarse, blauwe en witte bloemen. Ik kijk er al naar uit.

 

Liriope Muscari

2. De Gouden Regen of Laburnum heeft precies hetzelfde. Dit wist ik al een aantal jaren. De bloei ging op een gegeven moment achteruit en toen las ik ergens in een blad dat deze niet van bemesten houdt. Dus niet meer gedaan en wat gebeurde er: prachtige trossen bloemen in de boom. NIET DOEN dus!

 

  Bloem gouden regen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *