Prachtige Natuur Noord-Wales

Prachtige Natuur Noord-Wales

Druk aan het werk om foto’s en verhalen erop te zetten

Great Orme landtong in Wales.

The Great Orme is een kalkstenen landtong aan de noordkust van Wales, ten noordwesten van de stad Llandudno. Door de twaalfde-eeuwse dichter Gwalchmai ap Meilyr aangeduid als Cyngreawdr Fynydd, de Engelse naam is afgeleid van het Oud-Noorse woord voor zeeslang. Llandudno ligt op een schiereiland tussen twee opmerkelijke Carboonlandse landtongen, de Great Orme en de Little Orme (beide binnen de Conwy County Borough), met de Ierse zee aan de ene kant en de monding van de rivier de Conwy aan de andere.
Op de volgende website staat veel meer info met toeristische info: Great Orme en LLandudno

 

Prachtig uitzicht op de Ierse zee.

 

.
.
.
.
De kust van LLandudno
.
Windmolens in de Ierse zee.

Plas Newydd en Garden

Plas Newydd, de buitenplaats van de Markies van Anglesey, bevindt zich op Llanfairpwllgwyngyll, in het zuidoosten van het eiland Anglesey, grenzend aan de Straat van Menai.

Het landgoed Plas Newydd dateert uit de vijftiende eeuw, toen het eigendom was van de Griffiths of Bangor, een krachtige en immens rijke lokale familie. Gwilymap Griffith (d1431) was getrouwd met Morfydd, de dochter van Goronwyap Tudur van Penmynydd. Haar familie was familie van de eerste Tudor-koning, Henry VII.

Het huis is gelegen aan de oevers van de Straat van Menai en biedt ook een prachtig uitzicht op de bergen van Snowdonia.

Het was er prachtig om te bekijken. Het huis en de tuin! Hieronder alleen de foto’s van de tuin. Geniet ze.

.
.
.
.
.
.
Het imposante en indrukwekkende huis.
Ook kan je er heerlijk eten.

 

Snowdonia

Wikipedia:

Het Nationaal park Snowdonia (EngelsSnowdonia National ParkWelshParc Cenedlaethol Eryri) is een bergachtig gebied in het noorden van Wales, en is een Nationaal Park met een omvang van ongeveer 2170 km². Het park is genoemd naar Snowdon (Yr Wyddfa in Welsh), met 1085 meter de hoogste berg in Wales (de hoogste berg van heel Groot-Brittannië is de Ben Nevis in Schotland met een hoogte van 1344 meter.) Deze bergtop kan middels een fikse wandeling bereikt worden maar ook met een tandradtreintje dat in een halfuurtje van Llanberis Station tot op enkele meters van de top rijdt.

Het gebied staat bekend om de spectaculaire berglandschappen en is een populaire toeristische trekpleister.

Het was het eerste gebied van Wales dat als nationaal werd aangeduid (in 1951).

 

,
Zo prachtig, ruig en fantastisch mooi!
Ieder jaar, dus ook dit jaar onze traditionele foto
.
.
,
.
,
.
.

Voor meer info over dit kerkje en kerkhof klik op hieronderstaande link. Het wordt ook in Nederlands vertaald

Saint Tudno

St Tudno’s Church Natuurlijk met een mooi stenen muurtje er omheen. De kerk is een bedevaartsoord en is gesticht in de 6e! eeuw In de 12e eeuw is de kerk opnieuw gebouwd en het oorspronkelijke gebouw is er niet meer. Het kerkhof, binnen de grensmuur rond de kerk, was jarenlang de belangrijkste begraafplaats voor de mensen van Llandudno, wiens doodskisten en grafstenen over de steile wegen van de Grote Orme moesten worden gebracht. De vroegste stenen uit de 18e eeuw zijn te vinden in de buurt van de zuidelijke muur van de kerk.
,
.
.
In de zomer worden ook openlucht diensten gehouden.
Met uitzicht op zee.
,
.
.
.
.
Mooie onuitspreekbare taal. Welsh
.
Toegangspoort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *