Robinia Acacia Frisia

Robinia Acacia Frisia

Ik ben gek op bomen in een tuin. Hoe klein je tuin ook is….zet er een boom in wat bij je formaat tuin past. En dat kan gewoon. Het doet zoveel voor je tuin. Het geeft schaduw, het gekwetter van alle vogels, ik ben er dol op. Ik neem het bladafval dat er bij hoort in de herfst voor lief en ik heb er geen last van, dit is ook goed voor de tuin. Af en toe vegen en gooi het in de border of compostbak.

De Robinia Acacia Frisia is mijn favoriete boom, hij is groot, lichtgeel, geeft mooie bloemen in het voorjaar, geeft schaduw en is tegelijkertijd heel licht in de tuin. Ik word vrolijk van deze prachtige boom.

Wat deze boom wel doet is vervelende opslag maken. Zelfs vanuit de wortels, zie onderstaande foto. En af en toe vallen er dode takken uit. Ach…..

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is gewoon een kwestie van blijven verwijderen en dat is alles gelukkig!