Tuinboeken

Tuinboeken

Tuinboeken!

Je kan nooit teveel tuinboeken hebben. Internet is prachtig, maar niets is leuker dan lezen in een boek of een tuintijdschrift. Toen Wim en ik gingen samenwonen in 1988 wist ik niets, maar dan ook helemaal niets van tuinieren. Ik had er helemaal niks mee en ook geen interesse in. Bij het huis dat we kochten hoorde een flinke voor- en achtertuin. We kregen stekjes en planten van familie en toen dacht ik……toch maar eens een boekje kopen en de tuingekte was geboren. Op iedere verjaardag kreeg ik tuinboeken, heb me geabonneerd op verschillende tijdschriften, keek naar tuinprogramma’s. Tegenwoordig alleen nog maar op de BBC. Het hek was van de dam.

Regelmatig koop ik nog een boek en ben nog steeds geabonneerd op meerdere tuintijdschriften  dat is dus nog niet veranderd.

Ik zal een paar voorbeelden van mijn boeken hieronder plaatsen.

Als het me lukt, zet ik er ook een linkje bij waar je het boek kan bestellen eventueel.

Oudolf Hummelo. De tuin en voormalige kwekerij van Piet en Anja Oudolf in het achterhoekse Hummelo zijn een begrip en alle tuinliefhebbers willen deze gezien hebben. Wim en ik zijn er ook geweest vorig jaar (2018). Inmiddels is de privetuin gesloten.  Gelukkig zijn er over de hele wereld tuinen die door hem zijn ontworpen en die je kan bezichtigen. Waaronder in Nederland het Maxima park in Utrecht. Die is werkelijk prachtig en we zijn er dan ook 2 x geweest en ik sluit een 3e of 4e bezoekje niet uit! Ik zie dat het boek nu 124,95= kost, maar destijds heb ik deze voor 39,95 gekocht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuinplantenencyclopedie op kleur door Modeste Herwig. (Zij is de dochter van Rob Herwig). Van dit boek word ik enorm blij, hier staat zo ontzettend veel in. De planten staan op kleur….dus als je het even niet meer weet, kom je met behulp van dit boek uit. Ik vaak wel in ieder geval. Deze gaat vaak mee naar buiten

 

Droomcombinaties van Dina Deferme. Prachtig boek! Hier staan allemaal droomcombinaties in. Zo ontzettend mooi! Haar privétuin is ook te bezoeken. Dit staat nog op mijn wensenlijstje.

 

 

De prachtige vijvertuinen van Ada Hofman hebben we 2 x bezocht en aan het boek hebben we ontzettend veel gehad. Je leert hoe je zonder kunstmatige hulpmiddelen een vijver mooi, gezond en helder houdt. We hebben nooit geen filters en chemicaliën gebruikt en hadden altijd een heldere vijver dankzij dit boek. Echt een aanrader. Fijne heldere duidelijke uitleg zonder poespas en commerciele verkooppraatjes. (Het boek van mij is oud,  de vernieuwde versie zal er iets anders uitzien

 

Mooie dame in koffiedrab van Emile Bode. Dit is echt zo’n leuk boekje. Het gaat over iemand die van een tuinhater een tuinliefhebber wordt. Echt prachtig herkenbaar en hilarisch geschreven.

 

Van den Berk over Bomen. Ik hou van bomen in de tuin. Je kan in elke tuin, groot of klein een boom zetten. Zonder een boom mis je echt iets in de tuin. Een prachtig dik boek waar je echt wat aan hebt.

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *