Engeland Februari 2019

Engeland Februari 2019

De Cotswold in Engeland!

‘Wolds’ slaat op de glooiende heuvels van de county’s Gloucestershire, Oxfordshire, Warwickshire, Wiltshire en Worcestershire, die samen de Cotswolds vormen. De Cotswolds is een van de mooiste gebieden van Engeland. Wie houdt van mooie dorpjes kan hier zijn hart ophalen. Je struikelt er bijna over de idyllische plaatsjes, schilderachtige gehuchten en prachtige dorpen en eindeloos veel natuur, waarvan een deel wordt beschermd in reservaten, uitgebreide tuinen, onvergetelijke vergezichten en historische wandelpaden.

Hier is dus geen woord van gelogen. Wat is het er prachtig! We waren in Chipping Campden en Bridgnorth. En Chipping Campden is werkelijk waar ongelooflijk mooi! Chipping Campden was van oudsher een marktplaats met prachtige historische gebouwen. (Ik heb mijn ogen uitgekeken). In de middeleeuwen was het dorp een ontmoetingsplaats voor vele Saksische koningen. Één van hen gaf de plaats in de 12e eeuw stadsrechten. Chipping betekent markt., komt van het oud- Engels. De heuvels rondom Chipping waren een ideaal graas gebied voor schapen. Nu nog trouwens. Het werd een belangrijke marktplaats voor de wolhandel.

Het stadje Chipping Campden
De meeste huizen hebben de prachtigste namen met de bijbehorende stenen en mooie oude verweerde deurkloppers
Geweldig mooi en wat hou ik ervan! Deze zat op de deur en hoort bij de foto hierboven.
Simpel en mooi! Gewoon een klein deurtje!
Bekeken, bestudeerd, nagedacht maar waar het nu voor dient…..geen idee. Dit hing naast een deur en alleen aan de bovenkant.
Mooi in combinatie met de oude muur.
Dit kunstwerkje lag helaas in de volle zon, zodat de foto niet heel goed uitkomt helaas. Links zie je een hoofd met vingers in de mond en de wijsvinger in de neus.
Even een plaatje “geleend
“van het internet, dan kan je het beeld beter zien. Het beeld is gemaakt door de kunstenaar Ian Ashurst en heet: “Punk”. 1977.
Het beeld wat hierboven staat, stond naast de voordeur van deze school. Volgens mij kon je maar beter braaf zijn, want …………
Nog een oud schoolgebouw
.
Prachtige deurklink. Je kijkt je ogen uit in dit stadje. Iedere deur is bijzonder.
.
.

 

In de High Street staan huizen in honingkleurige kalksteen, uit lokaal gedolven kalksteenrots, bekend als Cotswoldsteen. Ze zijn gebouwd in een fijne volkse architectuur.
Ik stel me de straat zo voor zonder auto’s……hoe prachtig moet dat zijn geweest. Bijna jammer eigenlijk dit straatbeeld.
.
.
Voordeur met brievenbus.
Mooi hé.

 

.
Ja, die wil ik wel!
11 november is Remembrance day. Op 11 november 1918 eindigde de Eerste Wereldoorlog, en op die dag (of in Groot-Brittannië op de dichtstbijzijnde zondag) worden dan de doden uit de diverse oorlogen en gewapende conflicten herdacht. “Sinds 1922 is de klaproos het symbool van de veteranenorganisatie, de Royal British Legion. Vanaf dat jaar verkoopt deze organisatie – na het zogenaamde poppy appeal kunststoffen klaprozen die op de kleding worden gedragen, ter nagedachtenis aan de gevallenen. Met de opbrengst van de verkoop worden oorlogsslachtoffers of hun nabestaanden ondersteund.” Het werd overigens de klaproos omdat die massaal begon te bloeien op de plekken waar voorheen de loopgraven waren geweest (klaproos komt op op plekken waar de grond verstoord is geweest).
Strompel strompel, gelukkig staan er overal bankjes waar ik om de 20 mtr op kan zitten.
Willem klaar met werk en komt mij tegemoet lopen.
De natuur gaat gewoon zijn gang, zelfs in een spleet in de muur.
Deze markthal in Chipping Campden is gebouwd in 1627 door Sir Baptist Hicks (later Baron Hicks of Ilmington and Viscount Campden) voor de verkoop van lokale producten. Het dak is gerenoveerd op de traditionele manier. Indrukwekkend om door te lopen en je voor te stellen hoe dat moet zijn geweest.
Deze markthal in Chipping Campden is gebouwd in 1627 door Sir Baptist Hicks (later Baron Hicks of Ilmington and Viscount Campden) voor de verkoop van lokale producten. Het dak is gerenoveerd op de traditionele manier. Indrukwekkend om door te lopen en je voor te stellen hoe dat moet zijn geweest.
.
Dit is wel een hel oud bankje, midden op een kruising.
Tuindeur.
.

 

 

Wordt vervolgd…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *