Blauw

Blauw

  • Ceanothus of Amerikaanse Sering.
  • Agastache Blue Fortune of Dropplant
  • Vergeet-me-nietje.
  • Kaukasich Vergeet-me-nietje.

 

Ceanothus of Amerikaanse Sering. Deze hoge soort heb ik al vele jaren net als de lage bodembedekker. In Mei/Juni vol met prachtige bloemen vol met insecten. Bij zachte winters blijft het mooie glanzende blaadje groen. Volle zon en humusrijke grond. Op deze foto is de hoge soort en ik ben de volledige naam kwijt. Ceanothus Thyrsiflorus repens is de lage soort en is ook prachtig. Snoeien doe ik na de bloei als het nodig is.

Geen eigen foto! • Agastache “Blue Fortune”. Andere namen zijn: Anijsnetel, dropplant, Koreaanse munt In Nederland worden meer dan 50 verschillende dropplanten gekweekt en verhandeld waarvan er veel helaas niet geheel winterhard zijn. Het zijn goede insectentrekkers (vlinders/bijen/hommels). De plant ruikt naar anijs vandaar de Nederlandse naam Anijsnetel. Mesten: Bloeitijd: juni/sept Hoogte: 80-100cm Snoeien: Voorjaar Plaats: Zon/halfzon (=halfschaduw) Winterhard: ja/nee Mijn eigen ervaring is dat er regelmatig een plant dood gaat helaas. De plant afdekken met bladeren in de winter kan helpen.
Het gewone vergeet me nietje (Myosotis) zoals ik het noem. Deze is ooit een keer in de tuin gekomen en afgelopen voorjaar was het overal uitgezaaid en de hele tuin zag blauw van deze prachtige bloemetjes. Zo mooi!! Standplaats: licht en zonnig. Bodem: droge tot vrij natte bodem, gemiddeld vochtig. Hoogte: 30 cm Kleur: blauw met geel hartje Bloeiperiode: april tot juni Behaard blad, vormt polletjes.
Kaukasich Vergeet-me-nietje (Brunnera Macrophylla. Dit prachtige plantje heb ik een aantal jaren geleden op een plantenveiling bij Mien Ruys gekocht. Inmiddels zijn het al flinke pollen geworden. Deze zaaien niet uit, maar je kan ze heel makkelijk delen. Het blad heeft een mooi hartvorm. Staat graag in schaduw of halfschaduw. De zon kan ook, maar dan wel vochtige grond. De hoogte is 30/40 cm. Sterke plant en kent weinig problemen. Bloeit van Maart tot eind Mei en het bloemetje is groter dan de 1-jarige soort. Als je de uitgebloeide bloemen wegknipt, dan heb je grote kans op nog een herbloei. Ik vind het echt een aanrader en ben er ontzettend blij mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *